Válassz egy életre...

Szűrő

Karikagyűrű pár (KGM-125)

Cikkszám: KGM-125

Súly: 10 gramm

14 karátÁr: 261.831 Ft

239.611 Ft

Részletek

Karikagyűrű pár (KGM-130)

Cikkszám: KGM-130

Súly: 8 gramm

14 karátÁr: 236.608 Ft

226.999 Ft

Részletek

Karikagyűrű pár (KGM-030)

Cikkszám: KGM-030

Súly: 9,5 gramm

14 karátÁr: 252.222 Ft

239.851 Ft

Részletek

Karikagyűrű pár (Kgm-175)

Cikkszám: KGM-175

7,5 gramm 14K sárga aranyÁr: 190.968 Ft

177.756 Ft

Részletek

Karikagyűrű pár (KGY-015)

Cikkszám: KGY-015

Anyaga: 16 gramm 14K fehér aranyÁr: 441.989 Ft

405.958 Ft

Részletek

Karikagyűrű pár (KGM-095)

Cikkszám: KGM-095

Súly: 8 gramm

14 karátÁr: 238.591 Ft

226.999 Ft

Részletek

Karikagyűrű pár (KGM-002)

Cikkszám: KGM-002

10 gramm 14K fehér arany,
 Ár: 265.434 Ft

240.091 Ft

Részletek

Karikagyűrű pár (KGM-135)

Cikkszám: KGM-135

Súly: 10 gramm

14 karátÁr: 249.821 Ft

238.891 Ft

Részletek

Karikagyűrű pár (KGM-010)

Cikkszám: KGM-010

Súly:10 gramm

Anyaga: 14K fehér aranyÁr: 257.027 Ft

239.972 Ft

Részletek

Karikagyűrű pár (KGM-084)

Cikkszám: KGM-084

Súly: 8 gramm

14 karátÁr: 238.651 Ft

215.590 Ft

Részletek

Karikagyűrű Miskolc, Jegygyűrű Miskolc

 

Karikagyűrű és jegygyűrű szalon Miskolc belvárosában

Megnyitottuk karikagyűrű szalonunkat Miskolc városában, az Európa tér üzletsorán. Széles karikagyűrű és jegygyűrű választékkal állunk tisztelt vásárlóink rendelkezésére. Elegánsan berendezett szalonunkban a legkülönfélébb gyűrű mintákból válogathat, valamint egyedi kérésekre és tudunk karikagyűrűt és jegygyűrűt készíteni. Keressen minket bizalommal, hogy a jeles eseményre egy tökéletes ékszert készíthessünk.

 

Karikagyűrű, jegygyűrű készítés menete miskolci szalonunkban

Személyes egyeztetés

A személyes találkozó alkalmával megbeszélésre kerülnek az ékszerválasztással kapcsolatos elképzelések és pontosításra kerül az ékszer fajtája. A leendő házasok ékszerrel kapcsolatos elképzeléseiknek, vágyaiknak a szakszerű megbeszélése és rögzítése kiemelten fontos a tökéletes karikagyűrű pár, vagy a jegygyűrű elkészítéséhez.

Gyűrűválasztás

Széles mintakínálatunk segítséget nyújt abban, hogy a leendő házasok kiválasszák a megfelelő gyűrűpárt, vagy pontosan meghatározhassák az egyedi elképzelésükhöz leginkább hasonlító, kézzel fogható gyűrűmintát.

Díszítő elemek

A gyűrűkbe természetesen van lehetőség gravírozást vagy köves díszítést kérni, legyen az akár drágakő, vagy gyémánt. A kövek számát, méretét és elrendezését is felrögzítjük a beszélgetés során.

Méretvételezés

A karikagyűrű és jegygyűrű készítés elmaradhatatlan fázisa a méretvételezés. A leendő házasok ujjméreteinek pontos méretvétele is megtörténik a találkozás során.

Karikagyűrű készítése, ötvösmunka

A megbeszélteknek megfelelő ékszereket mesterlevéllel rendelkező aranyműves készíti. Az elkészült ékszereket egy második találkozó alkalmával szalonunkban lehet próbálni. Előfordulhat az, hogy a felvett méreteknek megfelelően elkészített gyűrű a kész próba során az időközben megváltozott ujjméret miatt nem lesz tökéletes. Ebben az esetben a méretállítás természetesen díjmentesen végezzük el.

Gyűrűk átvétele, átadása

Az elkészített karikagyűrűt/ jegygyűrűt a leendő házaspár részére megfelelő díszdobozban és csomagolással adjuk át.

 

Karikagyűrű, jegygyűrű készítés időszükséglete

Karikagyűrű megrendeléseinket természetesen a folyamatban lévő megrendeléseink számától függően tudjuk elkészíteni. Az első találkozón elhangzott igények tudatában meg tudjuk mondani a pontos dátumát a karikagyűrűk, valamint a jegygyűrű elkészültének.

Tájékoztató jelleggel 3-4 hetes időtartamot tudunk mondani.

 

Karikagyűrű és jegygyűrű készítés ára miskolci szalonunkban.

A választott karikagyűrű és jegygyűrű árát természetesen több tényező befolyásolja, amelyeket az alábbiakban felsorolunk. Természetesen az első találkozón megbeszélésre kerül a gyűrűk ára is.

Az ékszer ára az alábbi paraméterektől függ:

  • ékszer anyaga
  • ékszer súlya
  • ékszer formája
  • gravírozás, kövezés mértéke

 

Az ideális gyűrű a lánykéréshez?

Pár fogalomról hallottunk már, de mégsem egyértelmű, hogy a szokások mit diktálnak róluk...

 

A jegygyűrű

A magyar hagyományok szerint a fiú nem vásárolt külön eljegyzési gyűrűt, hanem a pár együtt közösen választotta ki a jegygyűrűjét, azaz karikagyűrűt mely egyben a házassági gyűrűjük is lett. Az örök együtt létet, az örök szerelmet, az összetartozást szimbolizálja a karikagyűrű. A hagyomány úgy tartja, hogy a jegygyűrűt az eljegyzés után a bal kezünkön, majd az esküvőt követően a jobb kezünkön a jegyesek.

 

Az úgynevezett kísérőgyűrű

Jellegében hasonlít az eljegyzési gyűrűhöz. Általában keretbefoglalt drágaköves aranygyűrű, de lehet gyémántokkal körberakott karikagyűrű is. A magyar hagyományok úgy tartják, hogy ezt a jegygyűrűvel adták át, vagy az eljegyzést követően, de mindenkép az esküvő előtt.

 

Legyen-e kísérőgyűrű?

Férj ajándékozta általában a kísérőgyűrűt a feleségnek. Egyfajta extra ajándék volt még korábban az esküvőn, vagy követően néhány hónappal, mikor még az eljegyzési gyűrű, a házasságnál is használatos gyűrűként viselkedet. Kisebb értékű köves gyűrűt jelentett a kísérőgyűrű, mellyel a vőlegény azt bizonyította be, hogy képes a felelősség vállalásra!

A mai korban a családoknál, a legtöbbnél már nem elvárás, hogy kísérőgyűrűt ajándékozzon a vőlegény a párjának, de természetesen kedveskedhetünk vele szeretett aráknak a gyűrűvel – főleg akkor, ha egyben jegygyűrűnk az eljegyzési gyűrűnk.

 

Gyűrűviselési szokások

A két gyűrűesküvő előtt a bal kéz gyűrűsujjon helyezkedik el, a kísérőgyűrű felül alatta pedig a karikagyűrű. Esküvő után azonban a gyűrűk helyet cserélnek.

Van egy szokás, ami úgy tartja, hogy a gyűrűket külön kézen kell tartani, azaz a jobb gyűrűsujjon a kísérőgyűrű a bal kéz gyűrűsujján pedig a jegygyűrű. A gyűrűk viselete azonban az esküvő után helyet cserél.

E szokás szerint a gyűrűk csak a balkéz ujjain vannak a középsőn a kísérőgyűrű a gyűrűsön pedig a jegygyűrű, természetesen a házasság után ez a felállás is megcserélődik.

A mondás vagy a következő szokás pedig úgy tartja, hogy mindegy milyen fajta gyűrűről van szó, legyen az jegygyűrű vagy karikagyűrű mindenkép a bal kéz gyűrűsujján kell lennie, mert ott található egy szívhez vezető ütőér.

 

Amit érdemes tudni a karikagyűrű történetéről

Ősi idők óta két ember egymás iránt érzett szeretete és bizalmának csodálatos kifejezése a házasság, mely jelképének tekinthető a karikagyűrű, mely az összetartozás metaforájává vált.  A karikagyűrű jelképe az örökkévalóság, hűségesség, végtelenség, a szerelem. Mai napig is a társadalom alapköve a házasság és a család. Szinte egyidős az emberiséggel a karikagyűrű, minden kultúrkörben megtalálható.

Rengeteg anyagból készült a karikagyűrű, csontból, rézből, fából és még sorolhatnánk, de ezeket az anyagokat a kopásállóbb és tartósabb anyagok a nemesfémek egyre jobban kiszorították. Korunk karikagyűrűi leginkább aranyból, platinából esetleg nemesacélból készülnek, a női karikagyűrűk nemritkán kápráztató drágakövekkel – leggyakrabban gyémánt vagy rubint valamint zafírdíszítéssel. A leányzó megkérésé hagyományosan a leánykérő gyűrűvel történik, mely nem azonos a karikagyűrűvel.

Van egy hagyomány miszerint a fiúnak a lány apjától kell először megkérnie a lány kezét, ha azonban az édesapa már nem él, akkor a legközelebbi legidősebb férfitól. Ha az áldását megkapja, úgy megtörténhet az eljegyzés, mely során a vőlegény ünnepélyesen a mennyasszony ujjára húzza a leánykérő gyűrűt, mely általában egy kisebb súlyú egyszerű egyköves gyűrű, ami sokszor gyémánttal, vagy más drágakővel van díszítve.

Ezt követően a jegyben járás következik, ami általában egy év szokott lenni, ezt az időt régen külön, de mára már együtt élve töltik a leendő házasok. Ez alatt előkészítik az esküvővel kapcsolatos teendőket, megrendelésre kerül a karikagyűrű, melyet közösen választanak egy életre, amit a jeles napon a jobb kezük gyűrűs ujjára húznak.

 

Karikagyűrű és jegygyűrű készítés Miskolc – Elérhetőség

Amennyiben a fentiekben leírtak kapcsán bármilyen kérdése merül fel, vagy szeretne kapcsolatba lépni velünk kérjük keressen minket telefonon vagy e-mailben.

 

+ 36 30 311-50-22

info@karikagyuru-miskolc.hu

Ezen a címen találja szalonunkat Miskolc belvárosában az Európa téren:

3530 Miskolc, Kálvin János út 1. üzletsora, vagy a "Főutca" felől Széchenyi 18-20 kapualj.