Válassz egy életre...

Szűrő

Eljegyzési gyűrű gyémánttal (BRK-284)

Cikkszám: BRK-284

Anyaga: 2.5 gramm 14K fehér aranyÁr: 231.714 Ft

220.100 Ft

Részletek

Eljegyzési gyűrű gyémánttal (BRK-099)

Cikkszám: BRK-099

Anyaga: 2.4 gramm 14K fehér aranyÁr: 157.056 Ft

152.632 Ft

Részletek

Eljegyzési gyűrű gyémánttal (BRK-175)

Cikkszám: BRK-175

Anyaga: 2 gramm 14K fehér aranyÁr: 141.808 Ft

132.309 Ft

Részletek

Eljegyzési gyűrű gyémánttal (BRK-106)

Cikkszám: BRK-106

2.2 gramm 14K fehér aranyÁr: 294.907 Ft

251.067 Ft

Részletek

Eljegyzési gyűrű gyémánttal (BRK-171)

Cikkszám: BRK-171

Anyaga: 1,7g - 2g 14K fehér aranyÁr: 142.678 Ft

136.041 Ft

Részletek

Eljegyzési gyűrű gyémánttal (BRK-173)

Cikkszám: BRK-173

Anyaga: 2 gramm 14K fehér aranyÁr: 148.782 Ft

138.818 Ft

Részletek

Eljegyzési gyűrű gyémánttal (BRK-004)

Cikkszám: BRK-004

Anyaga: 2.82 gramm 14K sárga-fehér aranyÁr: 162.587 Ft

153.738 Ft

Részletek

Eljegyzési gyűrű zafir-gyémánttal (BRK-001)

Cikkszám: BRK-001

Anyaga: 3 gramm 14K fehér aranyÁr: 285.355 Ft

253.280 Ft

Részletek

Eljegyzési gyűrű gyémánttal (BRK-145)

Cikkszám: BRK-145

Anyaga: 2.36 gramm 14K fehér arany
 Ár: 348.399 Ft

325.172 Ft

Részletek

Eljegyzési gyűrű gyémánttal (BRK-158)

Cikkszám: BRK-158

Anyaga: 2.65 gramm 14K fehér aranyÁr: 118.096 Ft

112.781 Ft

Részletek

Eljegyzési gyűrű Miskolc

 

Eljegyzési gyűrű szalon Miskolc belvárosában az Európa téren

Eljegyzési gyűrűk széles választékával rendelkező szalonunkat nyitottuk meg Miskolc belvárosában az Európa tér üzletsorán. Térjen be hozzánk egyedi igényeivel vagy akár csak tanácsért, segítségére leszünk és elkészítjük párjának az ideális eljegyzési gyűrűt.

 

Eljegyzési gyűrű készítés menete miskolci szalonunkban

Személyes egyeztetés

Szalonunkban, előre egyeztetett időpontban, diszkrét körülmények között biztosítunk lehetőséget a megbeszélésre. Garantáltan csak Önt fogadjuk, hogy senki (egy ismerős, egy munkatárs, egy rokon) se zavarhassa meg a jeles eseményre való diszkrét felkészülést. Nálunk első diszkréció, szalonunkat és szolgáltatásunkat ennek megfelelően alakítottuk ki.

Gyűrűválasztás

Kollekciónk segítségével és szakmai tapasztalatunkkal segítségére leszünk abban, hogy a nagy eseményhez illő, megfelelő eljegyzési gyűrűt kiválassza. Egyedi elképzeléseit figyelembe véve igyekszünk tökéletes eljegyzési ékszert készíteni párja számára.

Díszítő elemek

Az eljegyzési gyűrű éke a gyémánt, de természetesen van lehetőség más drágakővel díszíttetnie a készítendő eljegyzési gyűrűt. Kövezés mellett van lehetőség gravírozásra is. Egyedi igényeit és szakmai tapasztalatunkat ötvözve segítségére leszünk a megfelelő ékszer megtervezésében és elkészítésében.

Méretvételezés

Eljegyzési gyűrű esetén a legtöbbször nincs arra lehetőség, hogy a hölgy ujjméretét pontosan levegyük. Ilyen esetekkor a hölgy meglévő gyűrűjét szerencsés elhozni. 

Eljegyzési gyűrű készítése, ötvösmunka

A megbeszélteknek megfelelő ékszert mesterlevéllel rendelkező ötvösmester készíti. Az elkészült eljegyzési gyűrűt egy, a szalonunkban történő második találkozó alkalmával lehet átvenni. Előfordulhat az, hogy az elkészített eljegyzési gyűrű mérete nem lesz tökéletes, ebben az esetben az utólagos méretállítás természetesen díjmentesen végezzük el.

Gyűrűk átvétele, átadása

Az elkészített eljegyzési gyűrűt, a hölgy részére díszdobozban és csomagolással adjuk át.

 

Eljegyzési gyűrű készítés időszükséglete

Az eljegyzési gyűrű elkészülési ideje nagy mértékben függ a megbízásaink számától. Az első megbeszélésen elhangzott elképzelések alapján pontosan meghatározzuk az elkészülés dátumát. Tájékoztató jelleggel 3-4 hetes időtartamot tudunk mondani.

 

Eljegyzési gyűrű készítés ára miskolci szalonunkban.

 A megbeszéltek szerinti paraméterekkel rendelkező eljegyzési gyűrű árát több tényező befolyásolja. Természetesen az első találkozón kiszámolásra kerül az eljegyzési gyűrű ára is.

Az ékszer ára az alábbi paraméterektől függ:

  • gyűrű anyaga
  • gyűrű súlya
  • ékszer formája
  • gravírozás, kövezés mértéke

 

Mi az ideális gyűrű a lánykéréshez?

Hallottunk már pár fogalomról, de mégsem egyértelmű igazán, hogy melyikről mit diktálnak a szokások...

 

Eljegyzési gyűrű, szoliter gyűrű

A szoliter gyűrű egyfajta gyűjtőnév, mely a gyémántkő keretbefoglalását jelöli. Ez lehet egyköves, amit akár díszíthetnek kisebb gyémántok oldalról vagy körbe. Eljegyzés céljából szokták választani jellemzően a szoliter gyűrűt bár nem csak kizárólag. Kis hazánkban is kezd elterjedni az a nyugati szokás, hogy az eljegyzési gyűrűt egyedül válassza ki a vőlegény, majd ezzel kéri meg a kedvese kezét.

Miután az eljegyzés megtörtént a jegyben járás során már a pár együtt válassza ki a jegygyűrűjét, amit az esküvő során mind a ketten a jobb gyűrűsujjra húznak, és életük végéig ott hordják.

 

A gyűrűk viselése, avagy szokásaik

Az esküvő előtt mind a két gyűrű a bal kéz gyűrűs ujjon helyezkedik el, úgy hogy a kísérőgyűrű felül van és védi a karikagyűrűt. Esküvőt követve a két gyűrű viszont helyet cserél.

Egy más szokás szerint a gyűrűk külön helyezkednek el a jobb kéz gyűrűsujjon a kísérőgyűrű a bal kéz gyűrűsujjon pedig a jegygyűrű, ami a házasság kötést követően megcserélődnek.

A következő szokás szerint a balkéz ujjain vannak a gyűrűk a középső ujjon a kísérőgyűrű a gyűrűsujjon pedig a jegygyűrű, amik az esküvő után természetesen megcserélődnek.

E szokás szerinte pedig, a gyűrűket legyen az eljegyzési vagy kísérő gyűrű mindenképpen a bal kéz gyűrűsujján kell hordani, mert a bal kéz gyűrűsujjában van egy szívhez vezető ütőér.

Ezeken kívül még számos szokás variáció felsorolható, valószínű, hogy a képzelet szab határt.

 

Eljegyzési gyűrű választáshoz tanácsok

Bonyolult és egyszerre könnyű feladat eljegyzési gyűrűt választani. Mindenki örül általában az eljegyzési gyűrűnek, hiszen a pár életének egyik legfontosabb pillanata az eljegyzés. De, hogy az öröm igazán felhőtlen legyen, nem árt átgondolni az eljegyzéshez választott gyűrűt vásárlás előtt. A következő sorokban néhány hasznos tanáccsal szeretnénk ellátni és kedveskedni azoknak, akik a nagy nap elé néznek.

 

Hogyan is történik mind ez?

Számos leánykérő videóval találkozhatunk az interneten: van, aki hatalmas meglepetéssel kéri meg a szeretett hölgy kezét, van, aki pedig csupán csak zenével. Általában sokan a meglepetésre esküsznek és titokban választják meg a kedvesüknek az ajándékot, de vannak olyan családok, ahol kifejezetten elvárják, hogy az eljegyzési ceremónia nagy és közös ünneplés közepette legyen, például egy elegáns étterembe az egész családdal, rokonsággal. Bármilyen eljegyzési formában gondolkodunk, érdemes finoman utánajárni annak, hogy a kedvesünk esetleg mire vágyik, hogyan képzelné el azt, hogy megkérik a kezét.

 

Eljegyzési gyűrű vagy jegygyűrű most akkor ez, hogyan is van?

Ahány ház, annyi szokás! Mindenki másképp csinálja! Hagyományosan azt a gyűrűt nevezzük jegygyűrűnek, amit a pár az esküvő napján húz egymás ujjára, az eljegyzési gyűrű pedig az a gyűrű, amivel a hölgyemény kezét kérik meg.  Napjaikban ez a két kifejezés mára már egybemosódott, ennek viszont az-az oka, hogy a házasodás már a mai korban sokkal kisebb anyagi döntéssel jár, mint a korábbi évszázadokban.

Manapság az eljegyzési gyűrű általában egyköves, többnyire fehérarany vagy ezüst gyűrűből áll, amit a vőlegény húz szeretett kedvesének ujjára. Ma már az eljegyzési gyűrűt többnyire csak az ara viseli, de ritkán, főleg amikor a család előtt történik a leánykérés, akkor a férfi köves vagy karikagyűrűt visel.

Az eljegyzési gyűrű és a jegygyűrű fogalomzavara abból keletkezett, hogy korábban az eljegyzés is az esküvőn használt karikagyűrűvel történt. Leánykéréskor a pár a két gyűrűt egymás jobb kezére a gyűrűsujjra húzta fel. A házasság napján a szertartáskor aztán a jobb kézről átvándorolt a bal kéz gyűrűsujjára.

 

Legyen-e kísérőgyűrű?

Általában a kísérőgyűrű a férj ajándéka a feleségnek. Amikor korábban az eljegyzési gyűrű, a házasságnál is használatos gyűrű volt, a kísérő gyűrű tulajdonképpen egyfajta extra ajándék volt az esküvőn, vagy azt követően néhány hónappal. A kísérőgyűrű egy kisebb értékű köves gyűrűt jelentett, mellyel a vőlegény azt bizonyította, hogy képes a felelősség vállalásra!

A legtöbb családba ma már nem elvárás, hogy legyen kísérőgyűrű is, de természetesen kedveskedhetünk vele szeretett kedvesünknek – főleg akkor, ha az eljegyzési gyűrű egyben a jegygyűrűn is.

 

Eljegyzési gyűrű választása, hogyan?

A minőség legyen az elsődleges mindenképpen az eljegyzési gyűrű választásakor, hiszen mégis egy nagy döntés elé állunk! Másrészt ezt a gyűrűt mindennap fogja viselni a mennyasszony, ezért nagyon fontos, hogy a gyűrű nemes anyagból és időtálló darabból készüljön!

A mindennapi életben és a fontosabb eseményekhez öltözködve is tökéletesen illeszkedjen az eljegyzési gyűrű akkor az ezüst és a fehér arany a legjobb döntés, de ha sárga aranyat választunk, akkor sem követünk el hibát. Az eljegyzési gyűrű fehér kővel készül általában, de a mai korhoz igazodva, színesebb, vidámabb darabok is készülnek.

A formáját a gyűrűnek, csak az ízlésünk határozza meg. Nagyrészt a többség az egyszerű, letisztultabb formákat preferálják, mert ez a gyűrű öltözködésünk mindennapi alapdarabja lesz, s mivel a gyűrűnek van jelentése ezért az sem praktikus, ha nagyon hivalkodó. Amennyiben viszont a mennyasszony is hangsúlyos ékszerek kedvelői, bátran választhatunk extravagánsabb hivalkodóbb darabokból.

 

Alapanyag arany - A nemes fémek királya

A nemes fémek királyának számít az arany, az ókor óta használatos fizetőeszközeként, de a mai napig a legtöbb állam devizájának fedezetéül szolgál.

 

Az arany felületes azonosítása

Egyes ásványok, amik hasonlítanak az aranyra, mint például a pirit (bolondok aranya) nem alakíthatóak és ellentétben az arannyal, ha próbakőrhöz dörzsölik, fekete foltot hagynak. A tiszta arany sárga vagy sárgás jelet hagy.

 

Az arany részletes azonosítása

Tapasztalat és eszközök nélkül igen nehéz megállapítani az aranyat a közönséges fémötvözetektől. Az aranyat könnyen össze lehet keverni például a sárga aranyat a bronzzal, a fehér aranyat az ezüsttel és a platinával, a vörös aranyat a vörösrézzel. Megállapítani valódiságát csak az aranyazonosítás technikai módszereivel lehet pontosan 100%-os pontossággal megállapítani arany mivoltát.

A roncsolás mentes vizsgálatok leggyakoribb módszerei közé tartozik a próbakővel való vizsgálat vagy röntgenvizsgálat valamint röntgen fluoreszcens spektrometriai vizsgálat.

 

Az arany azonosítás felszerelés nélkül

  1. keress fémjelet, ami kisebb, mint a tisztasági jel általában, ez a jel nagyrészt valamilyen grafikai motívum.
  2. Gyártói védjegy.
  3. Ékszer karcolása egy nem látható helyen.

 

Alapanyag ezüst

Tapasztalat és eszközök nélkül igen nehéz megkülönböztetni a közönséges fémötvözetektől. Csillogása különleges, több éves szakmai tapasztalattal felismerhető, viszont csak a technikai módszerekkel azonosítható 100%-osan.

 

Az ezüst felületi azonosítása

Igen nehéz megkülönböztetni az ezüstöt a közönséges fémötvözetektől, de megfelelő tapasztalattal és technikai segítséggel 100% pontossággal megállapítható egy ezüst gyűrűről, hogy valójában az-e. A leggyakoribb módszerek közé tartozik a próbaköves vizsgálat vagy a röntgenvizsgálat valamint a röntgen fluoreszcens spektrometria vizsgálat. Az említett vizsgálatok egyike sem roncsolja az anyagot.

 

Felszerelés nélküli megállapítása az ezüst valódiságának

  1. keress fémjelet, ami kisebb, mint a tisztasági jel általában, ez a jel nagyrészt valamilyen grafikai motívum.
  2. Gyártói védjegy.
  3. Ékszer karcolása egy nem látható helyen.

 

Az egyik legfontosabb dolog talán még a méret, milyen méretű gyűrű a legjobb választás?

Egy számmal szokták jelölni a gyűrű méretét, ami a gyűrűsujj körfogata milliméterben mérve. Általában a jó méretű gyűrű 1-2 milliméterrel nagyobb, mint az ujjunk, ami a kényelmes tapadást eredményezi a bőrhöz, és kicsit szorul is, amikor le szeretnénk venni.

A legegyszerűbb, ha a méretvételezéshez megnézzük a kedvesünk valamelyik gyűrűjét, amit gyakran visel. Ha viszont a tippeléshez kell folyamodnunk, akkor, sincsen baj mivel a gyűrű, ha korlátozottan is, de ékszerészeti módszerekkel tágítható és szűkíthető.

 

Eljegyzési gyűrű készítés Miskolc – Elérhetőség

Amennyiben a fentiekben leírtak kapcsán bármilyen kérdése merül fel, vagy szeretne kapcsolatba lépni velünk kérjük keressen minket telefonon vagy e-mailben.

+ 36 30 311-50-22

info@karikagyuru-miskolc.hu

            Ezen a címen találja szalonunkat Miskolc belvárosában az Európa téren:

3530 Miskolc, Kálvin János út 1. üzletsora, vagy a "Főutca" felől Széchenyi 18-20 kapualj.